Vill du göra skillnad för människor på riktigt?

Att vara förare hos Samtrans handlar till stor del om mänskliga möten. Möten där resenärens behov och önskemål står i centrum. Vi söker engagerade förare som vill vara med och bidra till ett mer inkluderande samhälle, där alla människor ska ges möjlighet att delta på lika villkor. Som förare på Samtrans är du engagerad och kan ge våra resenärer omsorg med hög kvalitet. Vi har ett viktigt samhällsuppdrag och det är något vi på Samtrans är stolta över.

Arbeta hos Samtrans

Uppdrag

Som förare hjälper du människor som inte har möjlighet att resa med den allmänna kollektivtrafiken, att färdas till och från skola, arbete och aktiviteter. Det kan handla om resenärer med funktionsvariation, eller sjukdom som kräver möjligheten att resa ensam, men också barn och ungdomar som har långa avstånd till skolan.

Trygg anställning med schyssta villkor

Att arbeta som förare hos Samtrans är omväxlande, lärorikt och väldigt uppskattat. Du arbetar under fasta tider och framför allt på dagtid och du får en trygg anställning med kollektivavtal hos något av våra åkerier.

Krav

För att arbeta som förare måste du ha taxiförarlegitimation och det underlättar om du har god lokalkännedom. Har du erfarenhet inom sjukvård och omsorg är det alltid uppskattat.

  • B-körkort i minst två år och god körvana
  • Fyllt 21 år
  • Taxiförarlegitimation (TFL)
  • Behärska det svenska språket i tal och skrift
  • Meriterande: Erfarenhet från vård- och omsorgsarbete

Utbildning

Alla Samtrans förare genomgår en lärarledd certifieringsutbildning. Utbildningen består av flera viktiga delar, bland annat bemötande och funktionsvariation, beredskap och kunskap inom hjärt-lungräddning och luftvägsstopp, samt praktiska kunskaper inom trafiksäkerhet och brand. Utbildningen avslutas med ett slutprov.

Saknar du TFL?

Läs hur du ska göra här.

Se vår film och få en inblick i hur det är att arbeta som förare hos Samtrans.

Vänligen acceptera cookies för att se detta innehåll.

Ansökningsprocess

1. Skicka in en ansökan

2. Träffa oss för en intervju

3. Sammankopplas med ett åkeri

4. Delta på Samtrans certifieringsutbildning

5. Erhåller Samtrans legitimation

Vanliga frågor

Hur hittar jag en åkare?

Kostar utbildningen pengar?

Vilka arbetstider har man?

Vilket kollektivavtal har man?

Får man välja vart man vill köra?

Vad tjänar man/vad är lönen?

Alla frågor och svar

Har du fler frågor?

Skicka gärna ett mail till oss.