Färdtjänsten i Stockholms län erbjuder resenärer som är beviljade färdtjänst- och sjukresor med specialfordon att åka Rullstolstaxi. Samtrans har ett leverantörsavtal med Färdtjänsten och är störst inom rullstolstaxi i Stockholm.

När du beställer en rullstolstaxi får du prata med någon av våra telefonister på kontoret i Solna. Du kan också boka din resa för rullstolstaxi direkt i appen Samtrans Rullstolstaxi.

Alla våra förare är specialutbildade för att på bästa sätt kunna bemöta och hjälpa personer med olika typer av behov, förutsättningar och önskemål.

För webbokning, se Färdtjänstens bokningstjänst. Den möjliggör hantering av bokningar under alla tider på dygnet. 

 

 • Hur du bokar

  Det snabbaste och smidigaste sättet är att boka Samtrans rullstolstaxi är via telefon. Då kommer rullstolstaxin normalt inom 20 minuter.

  Du kan också boka din rullstolstaxi via Färdtjänstens webbplats minst en timme innan resan.

  Du kan även boka din resa för rullstolstaxi i appen Samtrans Rullstolstaxi. Finns att ladda ned i App Store och i Google Play.

  Glöm inte ditt färdtjänst- eller sjukresekort när du reser. Läs mer om vad som gäller vid färdtjänst- och sjukresor på Färdtjänstens webbplats https://fardtjansten.sll.se/sv/

 • Gruppresa
  Detta gäller vid beställning av utflykts- och gruppresor med Ftj-kort:

  Gruppresa = gäller en beställning för minst 6 resenärer á 6 ”Ftj-kort” eller då minst tre bussar behöver skickas. Beställning ska vara Samtrans tillhanda 3 dagar innan avresa.

  Beställningen mailas till utflykt@samtrans.se om möjligt, annars via fax till 08-720 57 50. Det viktiga är att beställningen görs skriftligt, inga bokningar tas via telefon. E-post och fax gällande dessa resor hanteras på vardagar.

  Behöver ni komma i kontakt med oss ring 08-1200 1200.


  Detta gäller vid beställning av utflykts- och gruppresor där resorna ska faktureras:

  Fullständig fakturaadress ska anges vid beställning.

  Beställning behöver vara oss tillhanda senast 3 arbetsdagar (vardagar) innan avresa. Beställningen skickas med e-post till utflykt@samtrans.se om möjligt, annars via fax till 08-720 57 50.

  Det viktiga är att beställningen görs skriftligt, inga bokningar via telefon.

  E-post och fax gällande dessa resor hanteras på vardagar

  Behöver ni komma i kontakt med oss ring 08-522 500 00.


  Uppgifter som ska finnas med i beställningen är följande:
  • Kund/personnummer till alla kunder som ska åka
  • Datum, tider, adresser
  • Telefonnummer för både tur och retur
  • Antal ledsagare som ska följa med

  Välkommen med din bokning!