Samtrans Omsorgsresor får fortsatt förtroende för testning av covid 19

Apoteket covid19 Folkhälsomyndigheten Infosolutions Mobil provtagning Nobina Provtagning Samtrans Omsorgsresor testning

Provtagning covid 19

Redan i april 2020 tog Samtrans Omsorgsresor tillsammans med Infosolutions initiativ till mobila teststationer för att snabbt få igång storskalig testning av covid-19. Regioner och myndigheter var positiva och i dag finns över 240 teststationer tillsammans med mobila provtagningsbilar i de flesta regionerna i Sverige, med en kapacitet för över 20 000 tester per dag.

I upphandlingen från Folkhälsomyndigheten ingår underleverantörer i samarbetet med Infosolutions där Samtrans sedan starten i våras ansvarar för bussar, personal, logistik och distribution av test-kit.

– Vi är stolta över det här utökade förtroendet, att få bygga vidare på samarbetet med Infosolutions och Folkhälsomyndigheten med nationell tillgänglighet och testkapacitet. Redan idag har vi fler än 240 mobila teststationer över hela landet och dagens besked ger en ökad förmåga till testning, säger Tomas Hansson, vd på Samtrans Omsorgsresor.

Alex Stendahl, vd på Infosolutions fortsätter:

– Pandemin har krävt stora insatser från samhällets aktörer och jag är tacksam för att vi är många som jobbar tillsammans under den här dramatiska tiden. Nu fortsätter vårt arbete med att testa för pågående infektion.

Samtrans Omsorgsresor har gjort en snabb omställning, där man redan tidigt i våras bistod och avlastade ambulanssjukvården med transporter av covid-19-smittade personer. 90 Samtransförare utbildades i smittskydd och i samarbete med Försvarsutbildarna utfördes 10 000 transporter i Region Stockholm.