Samtrans avslutar avtal med Tyresö Kommun

Nobina Care Omsorgsresor Samtrans Samtrans Omsorgsresor Skolskjuts tyresö kommun

– Vi har en god relation med Tyresö kommun och är glada över att vi fått möjlighet att arbeta tillsammans. Vi kommer att fullfölja vårt uppdrag med fullt engagemang och samarbeta konstruktivt för att en överlämning av trafiken ska ske så smidigt som möjligt, säger Stefan Arnell, vd på Samtrans Omsorgsresor.

Sedan trafiken startade under 2022 har kostnadsläget i samhället ökat avsevärt. Det handlar inte minst om priser för energi, drivmedel och fordon. Eftersom avtalet till skillnad från många andra avtal inte tillåter prisjusteringar som motsvarar nivån på kostnadsökningarna finns i stället en möjlighet att säga upp avtalet. En möjlighet som Samtrans nu nyttjar.

– Det höga kostnadsläget som råder just nu skapar tyvärr stora problem för oss att utföra resorna på ett sätt som resenärerna förtjänar. Vi kommer nu att fokusera på att leverera punktliga och trygga resor, tills dess att vi lämnar ifrån oss avtalet den 20 maj. Vi ser fram emot att få möjligheten att komma tillbaka till alla våra resenärer och anhöriga i Tyresö och vill tacka Tyresö kommun för ett så här långt mycket fint samarbete, avslutar Stefan Arnell.