Drop-in-provtagning av covid-19 återinförs i Region Stockholm

Nobina Provtagning covid-19 Samtrans Omsorgsresor

Provtagning av covid 19

– Vi är stolta över att vi på nytt får möjlighet att bidra till en nära, tillgänglig provtagning för fler invånare i Stockholm. Vi har beredskapen och kompetensen att snabbt starta upp provtagningsverksamheten och dessutom skala upp för att finnas tillgängliga på fler platser i regionen, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans Omsorgsresor.

Syftet med de mobila drop-in-mottagningarna är att göra det så enkelt som möjligt att bli provtagen, speciellt för personer som saknar möjligheter att själva boka tid. Personer med symtom på covid-19 behöver bara ta med sig legitimation och gå till en av provtagningsenheterna där flerspråkig sjukvårdsutbildad personal tar ett PCR-test på ett smittsäkert sätt.

 

Första bussen kommer att finnas på nedan platser:

Måndag: Rinkeby, Rinkebyplan 8,

Tisdag: Tensta, Tenstaplan 2

Onsdag: Rinkeby, Rinkebyplan 8              

Torsdag: Husby, Oslogatan 4

Fredag: Tensta, Tenstaplan 2

 

Buss 2–4 kommer att finnas vid nedan platser:

Rinkeby, Tensta, Husby, Skärholmen, Fisksätra, Vårberg, Bredäng, Hallunda, Fittja, Alby, Vårby, Rågsved, Hovsjö, Geneta och Fornhöjden.

Samtrans Omsorgsresor är den ledande rikstäckande aktören inom provtagning av covid-19 i Sverige. Idag driver Samtrans över 250 provtagningsenheter på uppdrag av regioner inom hela landet.