Stöttar Tyresö kommun efter branden på Stimmets skola

Nyhet

Med anledning av den brand som nyligen förstörde Stimmet Skola i Tyresö, har Samtrans tillsammans med Nobina fått i uppdrag av Tyresö kommun att gå in och stötta med transport för alla de elever som evakuerats till tillfälliga lärolokaler.

– Jag är stolt över den handlingskraft vi har och den samhällsnytta vi bidrar med tillsammans med Nobina. Vi kunde snabbt gå in och stötta kommunen, men också hjälpa alla de elever som behöver komma tryggt och säkert till skolan, säger Stefan Arnell, vd på Samtrans Omsorgsresor.

Busstrafiken utförs av Nobina Tyresö, som kör ca 286 elever som är i behov av transport till den tillfälliga skolan vid Fornudden. Bussarna går med ett flertal avgångar, både på förmiddagen och eftermiddagen, för att alla elever ska ha möjlighet att resa utifrån sina scheman.

Nobinas bussförare Zsuzsanna Simetné Szabò beskriver känslan av att hjälpa till efter att skolan förstörts i branden.

”Det känns bra att ställa upp och visa solidaritet, det är en självklarhet. Och barnen är både nyfikna och schyssta”, säger Zsuzsanna Simetné Szabò.

Adel Sharipova är kundvärd från Nobina och finns på plats vid hållplatsen i Tyresö centrum från kl. 06 på morgonen för att hjälpa elever och föräldrar.

”Denna insats känns jättebra, det är kul att få jobba med barnen och föräldrarna. De känner sig trygga med att deras barn får möjlighet att resa med Nobina”, säger Adel Sharipova

Uppdraget kommer att fortlöpa så länge behovet finns.