Samtrans är nu även leverantör av färdtjänsttaxi

Nyhet

Det nya uppdraget för färdtjänsttaxi i Region Stockholm har påbörjats, där Samtrans Omsorgsresor, en del av Nobina Care står som ny leverantör.

Samtrans är tilldelade 12 kvotområden (bland annat Tyresö, Södertälje, Huddinge, Innerstan, Solna, Sollentuna, Järfälla, Danderyd, Täby/Vallentuna.)

Samtrans som är en del av Nobina Care är marknadsledande inom omsorgsresor i Sverige och har sedan lång tid tillbaka erbjudit rullstolstaxi, på uppdrag av Färdtjänsten i region Stockholm.

– Som en leverantör som uteslutande erbjuder omsorgresor känns det jättebra att nu också vara en del av Färdtjänsttaxi i Stockholm. Det är ett naturligt steg för oss. Samtrans ska vara drivande för ökad kvalitet och med fler bolag på marknaden ökar också konkurrensen vilket är positivt för resenärerna. Men det ger också bättre möjlighet för fler resenärer att förflytta sig fritt i samhället genom fler tillgängliga bilar, framför allt i ytterområden, säger Johan Sunnvius, Marknadschef på Samtrans.

Det finns flera olika sätt att beställa färdtjänsttaxi på. Besök Färdtjänstens webbsida och läs mer om hur du kan boka din resa.