Samtrans lanserar en app för rullstolstaxi!

Nyhet

Nu lanserar Samtrans Omsorgsresor, som första privata aktör i branschen en app för bokning av rullstolstaxi i Region Stockholm. Genom att erbjuda enkla möjligheter att planera, boka och följa sin resa tar Samtrans ett steg framåt för att förenkla vardagen för fler människor. Användarna ges också möjlighet att betygsätta sin resa, vilket ger incitament för att stärka kvalitén på rullstolstaxi som färdmedel. 

Samtrans vill också stärka rätten till en mer självständig och enklare vardag för personer som reser med rullstol eller andra hjälpmedel.

– Framtidens resor kommer att bokas via digitala applikationer och det måste komma alla till dels. Därför är vi nu glada över att vara den första privata leverantören i branschen som är i gång med att skapa en bättre reseupplevelse som inkluderar fler. För våra resenärer blir det betydligt enklare när resan kan beställas direkt i mobilen och det innebär en trygghet att veta när bilen kommer, säger Jana Odinsman, Marknadschef på Nobina Care och Samtrans.

I utvecklingsfasen har Samtrans tagit hjälp av personer som reser med rullstolstaxi. Individerna i gruppen har testat på att resa med appen och kommit med synpunkter på förbättringar.

– Vi är lyhörda inför vad våra resenärer har för behov och önskemål, appen är till för dem och vi kommer nu att arbeta vidare med att utveckla och förbättra funktionerna framåt, avslutar Jana Odinsman.

 

Fakta: Rullstolstaxi är den del av färdtjänsten som utförs med specialfordon anpassade för rullstolar och andra hjälpmedel

Appen Samtrans Rullstolstaxi kan laddas ned i Google Play och i App Store. För att kunna boka resa behöver resenären ett Färdtjänstkortnummer.